Billig köksrenovering

apr - 09 2014 | By

Det är dyrt att renovera kök; kostnaderna kan lätt skjuta i höjden till många tiotusentals kronor eller mer. Dessutom så innebär en köksrenovering att köket under en tid inte kan användas, vilket ju är mindre trevligt. Att inte kunna laga mat när och hur man vill är jobbigt, samtidigt som det lätt kan medföra extra kostnader, i och med att man hellre äter ute eller köper färdigmat. En köksrenovering är ju också inte helt ljudlös, vilket gör boendet som helhet mer obekvämt. Det är alltså inte konstigt att många drar sig för att renovera sitt kök, fast det börjar se lite väl sunkigt ut. Men, det finns alternativ till renovering, som är betydligt billigare och inte stör vardagslivet på samma sätt.

Ett av de alternativen är att helt enkelt skaffa sig nya köksluckor. Det är ofta köksluckorna som gör att ett kök ser mindre fräscht ut, vilket inte är så konstigt. Tänk efter: hur mycket av den synliga delen av köket består av köksluckor? En mycket stor del. Byter man sedan också ut bänkskivorna, så har man i princip fått ett helt nytt kök, fräscht och fint, till en bråkdel av kostnaden för en köksrenovering.

Kostnaden för att byta köksluckor kan dock variera en hel del beroende på vilket material man vill ha på sina köksluckor. Köksluckor i trä är fint och lyxigt, men dyrt, och faner är där ett billigare alternativ. Köksluckor i laminat är då betydligt billigare, samtidigt som de är i princip lika hållbara, och tack vare modern teknik kan de också se riktigt bra ut. Priset för att skaffa nya köksluckor kan man därför nästa bestämma helt själv, utan att man för den skull behöver tumma på kvalitet och utseende. Så i stället för en dyr och jobbig helrenovering, så satsa på att i stället byta ut köksluckorna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *