Dags att börja planera inför balen

feb - 25 2014 | By

Vi går mot ljusare tider och om några månader är det dags för student och examen. För många niondeklassare och tredjeårsstudenter på gymnasiet är det tradition att ha bal innan skolan slutar, och det kan vara bra att börja tänka på förberedelser redan nu. Det är mycket som ska fixas och man gör rätt i att vara ute i god tid. För damerna är det ofta balklänning som gäller. Det är inte ofta man får klä upp sig till bal, och det är roligt att satsa fullt ut när man får tillfället.

Många väljer att få en klänning uppsydd hos en sömmerska. På så sätt får man en klänning som passar perfekt och man får också själv välja hur den ska se ut och vilken färg man vill ha. En del köper färdiga klänningar och vissa köper begagnat. Eftersom man som sagt sällan klär upp sig till bal är det många som säljer sina klänningar efter balen. Man kan alltså hitta riktiga kap bland begagnade klänningar. De har oftast bara varit använda en gång och det är mycket billigare än att få en klänning uppsydd, vilket kan kosta en hel del.

Att börja planera för frisyren kan också vara bra. Många går till en frisör för att fixa håret, men det finns knep för den som vill spara pengar. Att göra frisyren själv behöver inte vara svårt. Det finns massor av steg för steg-instruktioner till balfrisyrer på nätet. För att få en bättre grund kan det vara bra att använda sig av löshår. Det gör håret tjockare, vilket betyder att det är enklare att sätta upp till en snygg frisyr, och det ger också ett vackert självfall till den som vill ha utsläppt hår. Löshår finns i många olika färger och kvaliteter. När man ska göra en frisyr med löshår bör man satsa på äkta hår eftersom det tål att värmestylas, och det ger också ett naturligare och snyggare resultat.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *