En härlig dag i naturen

Nov - 11 2013 | By

Idag hade jag inte så mycket på schemat, och då passar det ju bra att bege sig ut i naturen för lite avkoppling. Jag packade väskan med en termos och lite smörgåsar, och sedan hoppade jag och Semla in i bilen och körde till skogs. Jag hade inga speciella planer på var jag skulle gå, så vi knallade helt enkelt på dit näsan pekade.

Jag är ganska bra på att hitta i skogen, även där jag aldrig gått förut. Jag kommer på det stora hela ihåg var jag gått och det brukar inte vara några problem att hitta tillbaka till bilen. Det gäller bara att hitta landmärken, titta på naturen och hur den skiftar och försöka hålla koll på väderstrecken. När jag har Semla med mig är hon också duktig på att hitta tillbaka. Hon känner ju lukten där vi har gått och kan spåra tillbaka. Men jag har alltid mobilen med mig i fall jag skulle gå vilse. Med den kan jag både använda GPS och i värsta fall ringa ett nödsamtal. Det är också väldigt skönt att veta ifall jag skulle skada mig och bli liggande någonstans.

Vi gick en bit och njöt av tystnaden och lugnet i naturen, och det enda livstecknet vi såg var en liten ekorre. Hela skogen sjuder ju av liv fast man inte ser det, och det är fantastiskt hur en så livfull plats samtidigt kan vara så fridfull. Vi stannade i en glänta och jag åt mina smörgåsar sittande på en stubbe. Semla fick förstås smaka lite. När vi suttit där ett tag och kände oss nöjda gick vi tillbaka till bilen och åkte hem. En härlig dag, och jag kom hem lagom till middagen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *