Flugfiske som en kung

sep - 22 2016 | By

Som den naturnjutare jag är så vore det väl konstigt om jag inte också uppskattade den ädla konsten av flugfiske. Det är ett underbart sätt att fördriva tid på, och det spelar egentligen ingen roll hur lång tid det tar. Själva grejen med att fiska är att man ska glömma bort tiden och bara befinna sig där i nuet, för annars är det ingen idé alls. Fiske ska få ta den tid det tar utan att man ska behöva anpassa sig till tider och planering – vilket i sin tur gör det viktigt med planering innan för att just slippa ha planering vid fisket.

Vacker natur för sig själv

Det är kanske det jag uppskattar allra mest med flugfiske. Att få vara helt själv i naturen med bara mig själv och mina tankar som sällskap. Att det sedan också handlar mycket om att bemästra en teknik är bara en utmaning i sig, och det är så skönt att göra det i en ostörd miljö. Att fånga fisk är egentligen bara en bonus, och de flesta slänger jag tillbaka. Jag är inte ute efter att ta hem och äta, utan det är bara sporten, tekniken och ensamheten i sig som är tjusningen för mig. Och jag vet att det är många flugfiskare som delar mina tankar.

Jag har fiskat lite varstans i Sverige och det är många platser som har charmat mig, framför allt älvarna i norra Dalarna. Det är härliga forsar som levererar väldigt mycket fisk, och vattnet är alldeles kristallklart och ljuvligt. Det är så att man behöver sätta sig ner och andas in atmosfären ett par timmar innan man kan sätta igång, för det är så överväldigande att vara på en så vacker plats. Att ens tänka på att det här något som vi faktiskt har i Sverige är lite svårt att förstå, och varje gång jag lämnar Älvdalen i norra Dalarna så är det alltid med lite vemod. Men jag kommer alltid tillbaka.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *