Hellre dyrt än dåligt i köket!

feb - 16 2016 | By

Min far brukade alltid säga Hellre dyrt än dåligt. Det finns många varianter på det talesättet – de flesta är på engelska. Buy quality, cry once. Penny-wise and dollar-dumb – vilket är en variant på dumsnål ungefär. Det jag vill ha sagt är att kvalitet kostar och det är inte värt att köpa det allra billigaste som finns på marknaden egentligen oavsett vad du ska köpa. Det leder ofta till att du måste köpa samma sak igen för att det du först köpte inte höll måttet.

Därmed inte sagt att du ska köpa det dyraste och att du därmed får högst kvalitet, kanske betalar du dyrt bara för märket eller en särskilt unik färg. Det borde finnas en särskild märkning! ”Den här produkten är dyr för att den håller hög kvalitet”. ”Den här produkten är billig för att det inte är ett känt märke men kvaliteten år det inget fel på”. Men kanske blir det svårt att få till.

Kök med kvalitet
För två år sedan lite knappt var jag inne på att byta köksluckor. Jag hade varit i Malmö och hälsat på min kusin. Och vi kom att prata om kök och hur jag skulle vilja göra om hemma. Han tog med mig på en shoppingtur på köksluckor i Malmö, bara för att få ett hum om vad man kunde köpa. Vi fastnade båda två inne i Mälarkök-butiken. De verkade ju ha alltihopa. Och dessutom hög kvalitet till rimliga priser. Precis det jag var ute efter – inte för dyrt och inte för billigt heller. Helt enkelt Rätt priser. För jag var inte intresserad av att köpa det billigaste och behöva byta ut köksluckorna snart igen.

Jag kollade www.malarkok.se när jag väl var hemma och kunde beställa. Hur smidigt som helst och nu sitter jag här vid mitt köksbord och skriver och tittar ut över ett kök med ursnygga luckor som kommer att hålla länge!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *