Jag vill veta allt

apr - 12 2016 | By

Jag är en nyfiken person. Om jag springer på något som jag inte vet vad det är så vill jag ta reda på det. Helt enkelt för att jag tycker om att lära mig saker. Som man brukar säga: kunskap väger tungt, men är lätt att bära. Visst är det så man brukar säga? Jag kan erkänna direkt att jag är värdelös på ordspråk och fraser och att komma ihåg vad som är vad. Som till exempel: ropa inte hej i glashus förrän du välter stort lass. Ja, lite så. Ni fattar vad jag menar. Jag blandar ihop saker. Men innebörden med kunskap förstår ni nog – man har inget att förlora på att lära sig saker.

Yoddla.

Yoddla.


Nu känner jag att jag har snurrat in mig lite, men hur som helst, jag tror aldrig att jag har lärt mig något nytt utan att ha nytta av det. Hur jag får nytta av det varierar, men alltid finns det någonstans där man kan plocka fram sina kunskaper. Som i korsord till exempel, där har jag flera gånger haft nytta av sådant som jag har lärt mig för att jag var nyfiken. Det senaste jag blev nyfiken över var när en vän till mig pratade om att de testade ett nytt affärssystem som heter Yoddla på jobbet, och då blev jag förstås nyfiken på vad ett affärssystem är. Så nu vet jag det. Vilken nytta jag får av den kunskapen får väl visa sig, men något blir det säkert.

Ett levande lexikon
Mina barn brukar säga att jag är som ett levande lexikon, och det tar jag som en fin komplimang. Jag gillar att vara den som de söker sig till när det är något de undrar över. Men samtidigt så uppmuntrar jag dem också att söka sina svar på egen hand, så att de kan börja bygga upp sina egna uppslagsböcker med kunskap som de kommer ha nytta av i livet.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *