Läge att måla om huset?

apr - 03 2014 | By

Med jämna mellanrum måste fasaden på huset målas om, både för att hålla sig fin och för att på bästa sätt kunna skydda mot väder och vind. Att fräscha upp utsidan på huset är därför nödvändigt, och även om det är roligt att huset blir som nytt är det också ett stort projekt som kräver både tid och pengar. Vissa väljer att måla om huset själv och andra anlitar målerifirmor, och det finns förstås för- och nackdelar med båda alternativen.

Att göra jobbet själv kräver mycket av den som målar. Man måste ha kunskapen om vilket förarbete som ska göras och vilken typ av färg man ska måla med, och man måste fysiskt klara av att genomföra det tidskrävande jobbet som ofta utförs i allt annat än ergonomiska arbetsställningar. Dessutom måste man förutom själva färgen köpa alla de verktyg och redskap som behövs, och har man ett hus med mer än en våning måste man också hyra eller låna en byggställning.

När man anlitar en firma som gör jobbet sparar man på sin egen kropp, och firman har dessutom redan alla verktyg och redskap som behövs. Dessutom vet att man den rätta kunskapen finns där, och skulle det uppstå något problem har man rätt att reklamera. Att anlita en målerifirma är förstås oftast dyrare än att måla själv eftersom man också måste betala för arbetskostnaden, men eftersom målning av hus är berättigat till ROT-avdrag finns det också pengar att spara.

Genom att ta in offerter från flera olika företag kan man lätt hitta den bästa dealen, men man måste också tänka på att priset inte får styra allt då det också är viktigt att den firma man anlitar har rätt kunskap och erfarenhet. Att begära referenser kan vara ett sätt att se om firman passar för det arbete man vill ha gjort. Det är av stor vikt att företaget har F-skattesedel för att försäkringar ska gälla, men också för att man ska ha möjlighet att utnyttja ROT-avdraget.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *