Nu är svamparnas tid här!

sep - 10 2014 | By

Jag gillar inte bara att vara i naturen utan också det naturen kan erbjuda. För den som är kunnig finns det mycket i skogens skafferi, allt från ätbara växter till bär och svamp. Nu kan man verkligen säga att svamparnas tid är här, för oj vad mycket svamp det finns i skogen! Att plocka svamp är verkligen mysigt. När jag gör det får jag alltid minnesbilder av när jag var liten och vi var ute med familjen och plockade svamp. Det var en mysig aktivitet. Jag var mycket ute i naturen under min uppväxt, och det har såklart präglat mig.

Att få växa upp med att det är naturligt att vistas i skogen är viktigt, och det är också viktigt att lära sig ett och annat om skogen, både för att vi ska ha förståndet att visa skogen den respekt den förtjänar och lära oss att vara snälla mot djur och natur, men också för att man ska kunna klara sig hyfsat bra om man till exempel råkar gå vilse. Att ha baskunskaper i överlevnad borde enligt mig vara något man får lära sig i skolan. Det är ju livsviktigt, bokstavligt talat. Tyvärr är det inte alls så självklart idag, men mina barn får i alla fall lära sig skogsvett vare sig de vill eller inte!

Men nu var det ju svamp jag pratade om. Igår var jag ute och fick korgen full med kantareller och en annan sopp. Så nu ska det in i frysen så att man kan laga mat med svamp även när svamparnas tid är över. Fast lite spar vi framme förstås. Det allra godaste är ju att äta svampen direkt, gärna stekt på en smaskig macka!

svamp

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *