Ny termos?

Nov - 28 2013 | By

termosNär jag är ute på längre turer brukar jag värma vatten och annat i mitt stormkök, men på dagsturer tar jag hellre med mig en termos. Det tar mindre plats och det är enklare. Man kan ha med sig tevatten, soppa eller till exempel varmkorv i hett vatten. Självklart vill man att termosen ska hålla värmen, annars är det ju ingen bra termos. Jag såg nyligen programmet Plus på teve där de testade termosar, och enligt deras test använder jag mig av den näst bästa termosen. Temperaturmässigt låg den i topp, men i läckagetestet hamnade den tvåa.

Därför funderar jag på att köpa en ny termos. Den jag har nu håller värmen, men jag har precis som Plus märkt att den faktiskt läcker lite ibland. För att vara säker brukar jag ha den i en plastpåse, men det ska ju egentligen inte behövas. Och det är ju inte så roligt när man har något kladdigt som läcker ut. Ingen termos håller hur länge som helst, och min har några år på nacken. Om jag ska köpa en ny kommer jag definitivt att satsa på den som blev bäst i test på Plus. Det är ett oberoende test, och de testade 10 termosar av varje märke, så det känns pålitligt.

Billiga termosar ska man i alla fall inte köpa. I det fallet får man faktiskt vad man betalar för, och det visade även testet. Temperaturen sjunker mycket snabbare i de billiga termosarna, så vill man ha en termos som håller för mer än en skolutflykt bör man inte snåla.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *