Om mig

Jag som skriver i den här bloggen heter Klas-Göran, men jag kallas kort och gott för KG. Jag är född och uppvuxen i Östersund, men bor nu i Sundsvall tillsammans med min fru Katarina. Vi träffades genom en gemensam vän och flyttade till vårt hus i Sundsvall år 1998. Här bor vi tillsammans med våra två söner Andreas och Robin, hunden Semla och katterna Igor och Mysan.

Jag driver eget och arbetar med layout för olika tidningar och hemsidor. Det är ett roligt jobb, men det jag tycker om allra mest är att vara ute i naturen – därav namnet på bloggen. När man sitter vid en dator på dagarna är det skönt att komma ut, och egentligen önskar jag att jag slapp arbeta och bara kunde ägna dagarna åt att vandra runt och njuta av tystnaden och lugnet i naturen. Men arbeta måste man ju, och jag är glad att jag har möjlighet att leva på ett eget företag där jag kan jobba hemma och bestämma över mina egna arbetstider (till viss del i alla fall).

Långa vandringar är något jag tycker väldigt mycket om. Det finns nästan inget som slår känslan av att vakna och krypa ut ur tältet en tidig morgon när man är helt ensam i naturen. När man kokar upp tevatten i stormköket och tvättar sig i en bäck känner man sig så väldigt levande och alla bekymmer är som bortblåsta. Har man tur får man se något vilt djur när man sitter och äter sin frukost i stillhet. Det är helt enkelt underbart! Ibland tar jag med mig hunden Semla ut på mina vandringar. Hon är en pigg och glad dvärgschnauzer på 5 år.

Jag har bland annat vandrat på Kungsleden i Lappland. Den är 425 km lång, och jag har gått hela fast i etapper. Jag har också gått Vasaloppsleden och vandrat på många olika fjäll och andra vandringsleder. Det är väl ungefär det som kan vara roligt att veta om mig, och jag hoppas att ni gillar min blogg som handlar om friluftslivet men också om en del andra saker.

Trevlig läsning!