Planer för nästa år

Dec - 29 2013 | By

Jag gillar att vara ute i naturen året runt, men den årstid jag uppskattar mest är nog tidig höst. Vintern är den sämsta årstiden eftersom man behöver ha så mycket kläder på sig, och det är inte helt lätt att gå om snön är djup. Dessutom är det svårare att sova i tält. På våren är det ofta blött och lerigt, men jag älskar att höra allt fågelkvitter och se hur naturen sakta men säkert vaknar till liv igen. Sommaren kan bli för varm ibland, men på tidig höst kan man fortfarande gå utan allt för mycket kläder och man slipper solens stekande hetta. Löven börjar så sakta skifta färg och man känner ett behagligt lugn i själen.

Jag håller på att fundera lite över vad jag ska hitta på för spännande saker nästa år. Tankarna fastnar på Sälen som är ett ganska outforskat område för mig. Jag har gått Vasaloppsleden som utgår från Sälen, men jag har inte vandrat i fjällen. Nu räknas väl Sälen knappt som fjäll längre, men det är ändå vacker natur där. En annan idé är Grövelsjön som också ligger i Dalarna. Där har jag varit en gång förut, men tyvärr var det väldigt dåligt väder då. Jag hade planerat att vara ute i 3 nätter, men jag fick vända redan efter första natten. Det regnade väldigt mycket, och jag fick vrida ur mina handskar en gång i kvarten ungefär. Det slutade med stela fingrar som knappt gick att använda, så det var ingen idé att fortsätta när jag inte ens kunde öppna ryggsäcken.

Det vore roligt att prova på Grövelsjön igen som sagt, men Sälen lockar också. Jag har dessutom funderat lite på Finnskogsleden i Värmland som är 24 mil lång. Vi får se vad det blir, och jag tar tacksamt emot tips här på bloggen!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *