Robins första läger

okt - 14 2015 | By

Min son Robin ska iväg på simläger snart. Han har börjat träna simning lite mer seriöst och tycker att det är jätteroligt. Det får mig att drömma mig tillbaka till mitt första läger. Nu har jag visserligen aldrig varit på ett träningsläger, men jag har varit på väldigt många scoutläger. Det kommer kanske inte som någon överraskning att jag har varit (är?) scout. Jag har alltid älskat naturen och varit intresserad av överlevnadskunskaper och sådant. Jag minns att lägren var så himla roliga. Oj, vad vi skrattade och hade kul tillsammans!

Jag hoppas verkligen att Robin kommer att gilla sitt första läger. Det finns ju en hel del anläggningar där man kan ha träningsläger här i Sverige och Robin ska faktiskt till Älvdalen (alvdalencamping.se). Jag har själv varit i Älvdalen och det är helt fantastisk natur där. Nu kommer de kanske inte att se så mycket av naturen då de förmodligen mest ska hålla till i simhallen, som för övrigt har en av Sveriges få 50-metersbassänger. Men de kommer säkert att ha lite fritid och hitta på andra roliga saker också. Robin är trots allt bara 10 år så det är ingen jätteseriös träning det handlar om.

Han har talang dock och jag tror nog att han kan komma långt om han väljer att satsa på simningen. Han har alltid varit ett vattendjur som lärde sig simma väldigt tidigt och trivs både på badhuset och i sjön. Det är väldigt roligt att se hur barnen utvecklas och hittar sina egna vägar att gå här i livet. Jag känner mig stolt över att min grabb ska iväg på sitt första läger, och han verkar också ganska stolt över det. Det är en underlig känsla av stolthet och sentimentalitet när barnen blir äldre och mer och mer och mer börjar stå på sina egna ben.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *