Så gör du en snygg balfrisyr

mar - 22 2014 | By

Sommaren närmar sig med stormsteg, och det står inte på förrän det är dags för skolavslutning och student. I många skolor är det tradition att anordna en bal innan skolan slutar. Det är vanligtvis de som slutar gymnasiet som får gå på bal, en så kallad studentbal, men i vissa skolor är det även tradition för niondeklassare att ha bal. Detta gör man för att fira att skolan är slut – för den här gången – men även för att partaja med klasskamrater och lärare som snart inte längre kommer att vara en del av ens vardag. Det är helt enkelt en form av avslutningsfest.

Även om det vanligtvis inte finns någon direkt klädkod ser många elever, och även lärare, skolbalen som en chans att få klä sig i riktigt fina kläder. Det är inte många gånger i livet man får gå på bal, och därför lägger många ner mycket tid och pengar på att glittra ordentligt på balkvällen. Många väljer också att satsa lite extra på smink och håruppsättningar. En del gör frisyren själv, andra tar hjälp av vänner och vissa går till en frisör för att få en professionell håruppsättning. Det är populärt att använda sig av löshår för att få en snyggare frisyr.

En relativt enkel frisyr som man kan göra själv är man först börjar med att borsta igenom håret och tupera allt hår uppe på huvudet för att skapa en ”boll” av hår. Sedan sprayar man det med hårspray för att det ska hålla längre, och borstar försiktigt över tuperingen så att bara överytan borstas ut. Det utborstade håret, ungefär från öronhöjd, fästs sedan på baksidan med hårnålar, och gärna något smycke. Ytan sprayas så att håret håller sig på plats, och det övriga håret lockas med locktång. Lite glansdroppar och ett tunt lager med hårspray gör frisyren komplett.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *