Vart ska vi åka?

Feb - 09 2015 | By

Vi har bestämt oss för att åka bort över en helg hela familjen, men vi vet inte riktigt vart vi ska ta vägen. Därför tänkte jag fråga här på bloggen om ni har något förslag på en mysig eller trevlig ort eller stad i Sverige som är värd att besöka? Våra krav är att det ska vara inom en radie på cirka 30 mil från Sundsvall. Längre än så vill vi inte åka med tanke på att det då kommer att gå åt för mycket tid till restid. Och med tanke på att jag är uppvuxen i Östersund så är de omgivningarna inte så intressanta för den här resan.

Jag sökte lite efter hotell i olika landskap för att se vad som dök upp, typ ”hotell Dalarna” och ”hotell Jämtland” och då hittade jag Green Hotel i Leksand (i Dalarna) som verkar himla mysigt. Leksand har vi faktiskt aldrig varit i, och Dalarna har ju en fantastiskt vacker natur. Nu kommer det antagligen inte bli så mycket naturupplevelser (tyvärr, tycker jag), men det här hotellet ligger väldigt naturskönt med en fantastisk utsikt över sjön Siljan och det räcker långt för mig.

Hotellet ligger inte i själva Leksand men det ligger i Leksands kommun i en ort som heter Tällberg, och det är inte mer än dryga milen till Leksand. Åker man lika långt åt andra hållet så kommer man till Rättvik, så det finns ju mycket att upptäcka där inom ett ganska litet område. Det är inte heller så långt till Falun där man bland annat kan besöka Falu Koppargruva som ju faktiskt är ett världsarv. Det kan både vara roligt och lärorikt. Fast vi ska ju bara vara borta över en helg så man kan inte planera in hur mycket som helst.

Men som sagt, vi har inte bestämt resmål än så kom gärna med förslag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *