WeLoc – ledande inom klämmor

jul - 22 2014 | By

klämmaKlämmor, kan det vara något? Och förresten, vadå klämmor? Jo, klämmor kan visst vara något och vad som avses här är sådana klämmor som man använder för att försluta plastpåsar med. Det kanske inte låter som världens mest upphetsande samtalsämne, men de är faktiskt ytterst användbara på många sätt och vis. Praktiskt men tråkigt med andra ord, och det är därför inte konstigt att knappt någon kan nämna en tillverkare av klämmor. Men här ska vi faktiskt försöka informera om en av giganterna på området WeLoc. Chansen att du ska ha hört talas om dem är inte speciellt stor, men å andra sidan har du med stor säkerhet kommit i kontakt med deras produkter.

WeLocs ursprung är egentligen en tragedi, och inbegriper Åke Welandsons cancersjukdom. Welandson var på 1980-talet delägare till Weland AB. Welandsons läkare var mycket intresserad av att utveckla den medicinska tekniken ytterligare, och det var detta som ledde till grundandet av WeLoc. För inom sjukvården har klämmor flera användningsområden, samtidigt som det är av yttersta vikt att de håller högsta kvalitet. Denna noggrannhet är kanske inte lika nödvändig för exempelvis en ”vardagsklämma” som ska försluta en påse med bröd i, men de avancerade klämmorna kommer ändå att påverka kvalitén på vardagsklämmorna positivt.

Idag tillverkar WeLoc klämmor för i princip alla användningsområden. Från sjukvård, livsmedelsindustrin och bagerier till privatpersoner. Men man vilar definitivt inte på sina lagrar utan försöker konstant utvecklas. Som de själva säger på sin hemsida: ”Vi har en WeLoc för de flesta behov, men utvecklar gärna en ny åt er”. Målsättningen är tydlig: om det finns ett behov av en klämma till någonting, så ska WeLoc ha ett eller flera alternativ som passar. Klämmor må vara rätt så tråkigt, men vi ska nog alla vara glada att det finns företag som WeLoc, skapare av världens mest användbara klämmor.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *