Det finns många saker att göra i Sverige och listan är oändlig, men här är tio fantastiska upplevelser som kommer att göra din resa runt detta skandinaviska land oförglömlig.

 

  1. Besök den fantastiska huvudstaden Stockholm. Med sin livliga atmosfär, vackra arkitektur och sitt överflöd av attraktioner är Stockholm en destination som du inte får missa.

 

  1. Utforska den svenska landsbygden. Från böljande kullar och skogar till idylliska sjöar och floder – Sverige är ett paradis för naturälskare.

 

  1. Åk skidor under vintermånaderna. Sverige erbjuder några av de bästa skidåkarna i Europa, med orter som tillgodoser alla nivåer av skidåkare och snowboardåkare. Hitta mer inspirerande läsning här.

 

  1. Prova traditionell svensk mat. Rätter som köttbullar, sill och lingonsylt är ikoniska svenska rätter och är ett måste för alla matintresserade som besöker landet.

 

  1. Ta en båttur på en av Sveriges många sjöar eller vattenvägar. Det finns inget bättre än att tillbringa en solig dag ute på vattnet och njuta av Sveriges naturliga skönhet.

 

  1. Besök ett medeltida slott eller en fästning. Många av Sveriges slott har anor från medeltiden och erbjuder en fascinerande inblick i landets förflutna.

 

  1. Se norrskenet. Om du har turen att besöka Sverige under vintern, se till att hålla utkik efter norrskenet – ett av naturens mest fantastiska spektakel.

 

  1. Vandra runt i Stockholms pulserande nattliv. Det finns gott om barer, klubbar och restauranger att välja mellan i Stockholm, vilket gör att du aldrig kommer att få en tråkig kväll i den här staden.

 

  1. Ta en vandring i en av Sveriges många nationalparker. Från lätta promenader till mer utmanande vandringar, det finns något för alla i Sveriges nationalparker. Läs mer här.

 

  1. Njut av ett avslappnande dopp i en traditionell svensk bastu. Bastu är populärt i hela Skandinavien och erbjuder ett unikt sätt att koppla av och varva ner efter en hektisk dag med att utforska Sverige. Läs fler artiklar här.