Ett område som är lätt att förbise men mycket viktigt att tänka på är vad du ska göra när du flyttar som hundägare. Det gäller inte bara under själva flytten, utan även vid inträdet i ert gemensamma nya hem. Nytt hem är lika mycket ett miljöombyte för hunden som det är för dig.

 

Ofta kan husdjur vara territoriella och oroliga när de flyttar till en obekant miljö. Ny utomhus miljö kan också exponera hunden för känsliga stimulanser. Det är därför vi ger några av våra bästa tips för att underlätta din hunds övergång till ett nytt hem. Genom att hjälpa våra små följeslagare med den här processen, kan du se till att de växer att älskar sitt nya hem!

 

Oavsett om din hund är en schäfer, golden retriver, terrier, eller någon annan liten vän, är våra förslag universella och kommer hjälpa dig att förebygga eventuella bekymmer.

 

Bekanta hunden med flyttfirman

Se till att göra en introduktion till flyttfirman som din hund kommer att vara med under hela processen. Hundar kan vara beskyddande mot sina familjer, så om de blir bekanta med de nya ansiktena kan det lindra deras oro. Flyttfirmor kan också ha olika med erfarenhet av husdjur. På Acta Flytt i Malmö, kan du exempelvis efterfråga flyttpersonal med erfarenhet av husdjur.

 

Ta med sådant de känner igen

Ta med deras favoritleksaker eller andra bekvämlighetsartiklar för att hålla dem lugna och bekväma. Att integrera dessa föremål i det nya hemmet kommer att få dem att känna sig mer bekväma.

 

Nyttja godisets till fullo

Godis! Hundar älskar godis och kommer att bli mycket nöjda med dig om du tar med deras favoritgodis för att hålla dem sysselsatta. Hundar kan ha ett enspårigt sinne när det gäller mat ändå, så detta kommer att vara en bra distraktion mitt i kaoset.

 

Hunden trivs inte i flyttbilen – ha en egen plan

Ha en plan när det gäller själva flytten av dina husdjur, eftersom flyttfirmor inte kan hantera denna del. Den bästa planen är att transportera dem i en låda i din egen bil tillsammans med din familj där de känner sig mest bekväma.

 

Glöm inte hundens hälsa bland alla andra bollar i luften

Håll dig uppdaterad om deras hälsa genom att se till att de har alla nödvändiga behandlingar eller mediciner från veterinären, särskilt om du flyttar tillräckligt långt bort för att kräva en ny veterinärmottagning. Om ditt nya hem kommer att ligga nära ett skogsområde eller ett område med många andra hundar vill du se till att din hund håller sig frisk genom alla nya exponeringar som den kan utsättas för.