Känner du att din säng är obekvämt låg till den graden då du har svårt att antingen lägga dig ner eller att komma upp från sin säng? Så ska det självfallet inte behöva vara, och som en smidig lösning på problemet kan du välja att införskaffa dig ett antal förhöjningsklossar.

 

Dessa praktiska klossar fästs på sängbenen för att lyfta upp sängen, men de kan även användas på andra möbler såsom stolar och bord för att få en höjd som känns passande för dig. Läs mer om de smarta förhöjningsklossarna nedan och testa på en av modellerna för att göra vardagen lite bättre.

 

Förhöjningsklossar för att justera din säng

 

Som tidigare nämnt är det vanligt att förhöjningsklossar just dras nytta av för att justera höjden på en säng, och resultatet som du förväntar dig är att lättare kunna lägga dig samt ta dig upp från sängen. Ha dock i åtanke att några av förhöjningsklossarna har en relativt bred bas, så de tillåter inte alltid sängen att skjutas hela vägen mot väggen. Om detta är någonting som du föredrar bör du hålla utkik efter lite smalare förhöjningsklossar.

 

Alla dubbelsängar har heller inte enbart fyra ben, så säkerställ att du köper det rätta antalet förhöjningsklossar. Även utrymmet inuti klossen ska ha en passande omkrets så att den passar runt sängbenet, så se till så att sängbenen mäts innan du beslutar dig för vilka förhöjningsklossar som blir rätt för dig.

 

Förhöjningsklossar till fåtöljer, stolar och bord

 

Då har vi gått in på vad som är viktigt att tänka på när du väljer klossar till din säng, men vad bör du komma ihåg när det är dags att välja förhöjningsklossar till en stol, ett bord eller en fåtölj? Här kan det vara läge att lägga fokus på modeller som går att höja och sänka efter behov. Kanske vill du exempelvis att din stol ska ha en viss höjd när du sitter med din pedaltränare, och andra gånger kan det vara skönare med en helt annan höjd.

 

Vissa förhöjningsklossar är runda medan andra är kvadratiska, och vilka material de är tillverkade av beror på vilken produkt du i slutändan satsar på. Kika på alla de olika valmöjligheterna hos exempelvis Shoppo.se och få tag på de rätta förhöjningsklossarna att använda till antingen din säng, ett bord, en stol eller kanske en fåtölj!