Många i vårt avlånga land är ense om att upplevelser i USA bidrar till minnen för livet som man sannerligen inte vill gå miste om. Det är dock inte alltid en vals på rosor att ta sig från Sverige till USA, utan ordentlig planering kan sitta på sin plats för att säkerställa att din resa flyter på så smidigt som möjligt. Tipsen nedan är väl värda att ha i åtanke innan du ger dig av så att inga otrevliga överraskningar dyker upp.

 

Se till så att du har planerat noggrant

 

Planering är verkligen A och O när det kommer till resor till USA. Inte nog med att landet självfallet befinner sig långt borta, utan det kan också bli relativt dyrt att resa dit, så visst vill du att allting ska klicka på plats. Långt innan du ska ge dig av, se därför till så att du har bokat ett hotell eller en annan plats att bo på, se till så att flygresan är bokad och börja gärna skriva en packlista mycket tidigt så att du inte glömmer någonting när du ska packa resväskan.

 

Ha de rätta tillstånden

 

Utöver din packning är det också ett måste att ha de rätta tillstånden med dig. Med största sannolikhet kommer du att vara tvungen att ansöka om just ett ESTA resetillstånd då detta gäller för turister som vill åka till USA och stanna där i mindre än 90 dagar för att sedan åka tillbaka till Sverige. Du fyller bara i ett ansökningsformulär, och sedan får du svar efter ett antal dagar. Med detta i åtanke bör du därför inte vänta med att ansöka om ESTA resetillståndet, utan ha det gjort i god tid.

 

Kommer du att behöva ett visum?

 

Ett visum är ett annat sätt att ta dig in i USA på, men detta fungerar lite annorlunda jämfört med resetillståndet. Ett visum är nämligen för dig som åker ett flyg som inte är godkänt av Visa Waiver Programmet eller så kanske är det så att du vill besöka USA i mer än 90 dagar. Om du har andra anledningar att åka till USA förutom som turist eller för en kortare affärsresa kan det också mycket väl vara så att du behöver ett visum. Var därför förberedd på det som komma skall och se till så att du har de rätta tillstånden.