Vad är en smörgåstårta egentligen? En smörgåstårta är helt klart en blandning mellan en tårta och en smörgås men utanför Sverige så föreställer sig folk något helt annat än vad det egentligen är.

Det låter ju konstigt att man sätter ihop en tårta och en smörgås men det är inte helt bokstavligt direkt. En smörgåstårta består av flera lager av bröd med olika fyllningar emellan som kan vara majonnäs, sallad, skinka och lite allt möjligt.

En smörgåstårta ser oftast väldigt lika ut på fronten men kan smaka väldigt annorlunda då man kan använda väldigt mycket olika ingredienser och prova många olika varianter av smörgåstårtor.

Det finns många olika recept på smörgåstårtor och det är helt klart värt att prova sig fram att göra olika varianter för att hitta den man tycker är godast. Smörgåstårta.com har ett antal recept på de mest simpla smörgåstårtorna. Men även en hel del allmän information också.

Smörgåstårtan har som sagt väldigt mycket olika varianter av saker man kan ha på den och det är därför den är så himla god. Utöver saker man kan ha inuti så kan du ha bland annat ägg, räkor, sallad och tomat på den också för ännu mer smak.

Smörgåstårtan är en svensk klassiker och har funnits ungefär 80 år snart men fortfarande så syns den nästan bara i Sverige. Det är inte alls ofta man hör att något annat land säljer smörgåstårtor förutom Sverige.

Det är inte helt klart när smörgåstårtan kom till men många gissar på runt 1940 och det tycker vi är fullt rimligt.

Det har funnit liknande rätter innan smörgåstårtan som funnits bra mycket längre men det var inte förens på 1940-talet den lades till i en stor kokbok som gjorde att den blev allt mer populär och gjorde så att det är tradition för många att äta de 6 e juni på våran nationaldag.

Vi tycker att andra länder borde ta efter Sverige och göra smörgåstårtan till en mer vanlig rätt runt om världen då den är så himla god och lätt och göra i de allra flesta fall om du inte ska ha riktiga dyra och exklusiva saker på din.